Aparatul de vidat, solutia ideala pentru a avea alimente proaspete

In cele ce urmeaza iti vom prezenta cam tot ceea ce trebuie sa stii pentru alegerea unui aparat de vidat alimente. Acesta a devenit o necesitate in bucatarie, deoarece orice gospodina isi doreste pastrarea alimentelor in cele mai bune conditii din punct de vedere igienic si mentinerea acestora proaspete pentru o perioada cat mai mare de timp. Un astfel de aparat le va ajuta enorm, iar investitia facuta isi va merita toti banii, avand in vedere ca preturile au scazut foarte mult la aceste produse, in ultima perioada.

In primul rand, merita sa achizitionati un aparat de vidat deoarece depozitand in vid alimentele, durata de valabilitate a acestora va creste chiar si de cinci sau sase ori, in unele situatii. Probabil ca va intrebati cum oare este posibil acest fapt. Procesul este destul de simplu: odata cu eliminarea aerului, alimentele nu mai au contact cu acesta si nu se mai dezhidrateaza, ceea ce face sa nu se mai altereze la fel de repede. In al doilea rand, un alt avantaj este reprezentat de faptul ca si conditiile de igiena vor fi net superioare, iar mirosurile neplacute din frigider vor fi eliminate.

Aspecte esentiale in alegerea unui aparat de vidat bun

Un aparat de vidat eficient trebuie sa faca totul in mod automat, cu o singura apasare de buton, dar si eficient, adica aerul trebuie extras in totalitate, iar sigilarea realizata perfect. Un alt criteriu de care trebuie sa tineti seama consta in dimensiunea pungilor pe care aparatul le poate vida, care este direct proportionala cu dimensiunea totala a acestuia. Si nu in ultimul rand, este bine sa aveti in vedere si functiile aparatului, daca ofera atat posibilitatea de vidare umeda, cat si uscata, iar in cazul in care doriti sa depozitati alimentele doar pentru perioade scurte de timp este ideal ca acesta sa ofere si posibilitatea sigilarii unei pungi.

Exista trei tipuri de aparate de vidat: cu duza retractabila, cu clema sau tip cuva. Daca cele de tip cuva sunt utilizate in mod deosebit la nivel industrial, cele cu duza retractabila au proprietatea de scoatere atat a aerului, cat si a lichidelor din punga, ceea ce reprezenta un mare avantaj.

Referitor la aparatele de vidat cu clema, trebuie specificat faptul ca acestea necesita utilizarea unor pungi speciale, pentru ca acestea sunt sigilate la temperaturi foarte ridicate.

In concluzie, achizitionand un aparat de vidat de calitate te vei bucura de alimente proaspete, unele dintre acestea pastrandu-si proprietatile chiar si luni de zile, ca de exemplu pestele, carnea, mezelurile sau legumele puse la congelat.

Lasă un răspuns