Beneficiile uleiului de chiparos 10ml: tot ce trebuie sa stim despre acesta

Uleiul esential de chiparos este un produs natural cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice si posibilitatile sale de utilizare. Se caracterizeaza prin esenta sa balsamica si rasinoasa intensa si persistenta, ceea ce il face potrivit pentru foarte multe utilizari in aromoterapie. Cunoscut ca tonic si expectorant, este potrivit si pentru contracararea retentiei de apa si a celulitei datorita capacitatii sale de a stimula fluxul circulator.

Ulei esential de chiparos: ce este?

Acest ulei esential este obtinut dintr-un arbore vesnic verde (Cupressus sempervirens), o planta apartinand familiei Cupressaceae, remarcandu-se printr-o forma conica caracteristica. Acest copac, ce este prezent si in “Metamorfozele lui Ovidiu”, poate atinge pana la 40 de metri inaltime avand o crestere destul de rapida si tinde sa reziste mult timp. Uleiul obtinut din acesta este compus in principal din monoterpene si are un procent redus de cedrol.

Ulei esential de chiparos 10ml: este un produs natural obtinut din cele mai tinere ramuri ale acestui arbore vesnic verde. Acest produs este considerat un remediu natural util in special pentru bolile respiratorii, precum tuse si raceli, datorita eficacitatii sale expectorante. Cateva picaturi de ulei pot fi, prin urmare, folosite pentru a turna in apa clocotita pentru a pregati fumigatii, utile in caz de tulburari respiratorii. In plus, utilizarea acestui ulei reprezinta o strategie valabila pentru a contracara retentia de apa si celulita datorita efectului sau vasoconstrictor.

Activitatea biologica

Acestei plante i se atribuie diferite proprietati si nu este neobisnuit sa o gasim in compozitia diferitelor tipuri de preparate sau suplimente alimentare, cu indicatii pentru tratamentul microcirculatiei si a tulburarilor cailor respiratorii. Mai precis, proprietatile vasoconstrictoare, astringente si antispastice sunt atribuite extractelor de chiparos, in principal datorita continutului de polifenoli. Din acest motiv, aceste extracte sunt utilizate ca remediu in caz de hemoroizi, fragilitate capilara, insuficienta venoasa periferica si simptome asociate, precum durere, crampe, umflaturi si senzatie de picioare grele.

Pe de alta parte, uleiul esential de chiparos are proprietati antiinflamatoare, balsamice, sedative pentru tuse si expectorante. Cum spuneam, acest ulei este utilizat extern in caz de tuse, bronsita si raceli insotite de congestie nazala. Mai mult, un studiu relativ recent, efectuat pe animale, a evidentiat faptul ca unele diterpene continute in uleiul esential de chiparos sunt capabile sa exercite un efect osteogen care s-ar putea dovedi foarte util in tratamentul patologiilor asociate cu pierderea de masa osoasa.

Chiparosul in medicina populara si homeopatie

Proprietatile chiparosului sunt cunoscute de ceva timp in medicina populara, care foloseste planta tocmai pentru tratamentul hemoroizilor, a bolilor inflamatorii ale cailor respiratorii si a tusei. Mai mult, uleiul esential de chiparos este utilizat de medicina traditionala si pentru tratamentul tulburarilor sistemului nervos si a durerilor reumatice. Mai este folosit si ca remediu diuretic, antiseptic si sedativ. Chiparosul este folosit si in medicina homeopatica, unde poate fi gasit cu usurinta sub forma de granule, tinctura si picaturi orale.

In acest context, planta este utilizata pentru a trata afectiuni precum hemoroizii, tuse uscata, varice si pentru a contracara senzatia de picioare grele. Doza care trebuie luata poate fi diferita de la un individ la altul, de asemenea, in functie de tipul de tulburare care trebuie tratata si de tipul de preparat si dilutie homeopatica care trebuie utilizata.

Ulei esential de chiparos pentru uz intern

Uleiul poate fi luat dupa masa impotriva tusei turnand 1 sau 2 picaturi intr-o lingurita, amestecata cu miere.

Datorita eficientei sale aromatice intense, este o esenta care trebuie utilizata si pentru parfumarea mediului. Cateva picaturi pot fi turnate in difuzoarele de arome pentru a obtine un efect de dezodorizare bun.

In plus, in domeniul aromoterapiei, acest ulei este utilizat si pentru efectul sau relaxant si calmant. Pentru a beneficia de aceasta, putem turna cateva picaturi in apa in timpul baii, profitand si de actiunea decongestionanta.

Beneficiile uleiului esential de chiparos pentru uz extern

Beneficiile utilizarii acestui produs sunt numeroase, asa cum am specificat mai sus. De asemenea, acest ulei esential de chiparos poate fi folosit pentru fata. Cateva picaturi din acest ulei pot fi, de asemenea, adaugate pentru tratamentul de wellness pentru fata sau par: 3 picaturi de ulei adaugate la produsul de curatare utilizat de obicei pentru curatarea pielii fetei, fac pielea mai curata si igienizata. Este un remediu natural util mai ales pentru cei cu piele predispusa la acnee.

Uleiul esential de chiparos este bun pentru par? Cateva picaturi din acest produs pot fi adaugate si la sampon si balsam pentru a beneficia de proprietatile antibacteriene ale acestui produs. In special, parul gras poate beneficia de utilizarea acestui ulei.

Pentru a obtine un produs ideal pentru aceasta utilizare, putem adauga o singura picatura de ulei esential cu doua picaturi de ulei esential de lamaie in cantitatea de sampon necesara pentru spalare.

Ulei esential de chiparos pentru masaj? Utilizarea catorva picaturi de ulei esential obtinut din aceasta planta este, de asemenea, adecvata pentru imbunatatirea fluxului circulator. Prin urmare, poate fi utilizat in combinatie cu alte uleiuri sau creme de masaj.

Ulei esential de chiparos pentru celulita? Capacitatea vasoconstrictoare atribuita acestui ulei il face un remediu natural util pentru a contracara retinerea apei la originea celulitei.

Contraindicatii privind uleiul esential de chiparos

Este mai bine sa evitati administrarea acestuia in caz de hipersensibilitate deja constatata la una sau mai multe componente ale acestui produs. Mai mult, este de preferat ca femeile hiperestrogenice sa evite si consumul. Asa cum se intampla in general cu uleiurile esentiale, chiar si pentru utilizarea acestui produs, in special utilizare interna, este bine sa acordati atentie in caz de sarcina si in timpul fazei de alaptare. Mai bine sa evitati utilizarea acestuia pentru a evita riscurile.