Beneficiile unui aspirator de mana

Un aspirator de mana este foarte util in numeroase situatii, dintre care amintim doar curatenia in locuri mai putin accesibile, in masina sau in orice alt loc in care nu dispuneti de o priza, pentru ca principalul sau beneficiu este mobilitatea. Aceasta se datoreaza acumulatorului sau bateriilor reincarcabile de care dispune, dar si dimensiunilor sale reduse. Unele modele dispun chiar si de un indicator care ne arata nivelul de incarcare al bateriei, un lucru foarte util pentru cineva care il va utiliza in mod frecvent.

Alte beneficii ale unui aspirator de mana sunt reprezentate de faptul ca este usor de folosit, datorita dimensiunilor mici, ocupa un spatiu mic de depozitare si are puterea necesara pentru a aspira mizeria, fie ca este vorba de fire de par de om si de animal sau de resturi de mancare. La dezavantaje, putem trece faptul ca nu pot fi aspirate spatii foarte mari – datorita autonomiei reduse, capacitatea de colectare a gunoiului este redusa, iar cuva de colectare va trebui curatata dupa fiecare utilizare.

 

Cum alegem un aspirator de mana bun?

Insa inainte de a cumpara un aspirator de mana, trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte, pentru a face cea mai buna alegere. Indicatorul eficientei este reprezentat de puterea de aspirare, iar un aspirator de mana bun trebuie sa aiba peste 7W putere. Cum bateriile sau acumulatorul reprezinta motivul pentru care acest tip de aspirator este portabil, trebuie sa aveti in vedere ca modelele bune au o autonomie de minim zece minute, iar cele foarte performante pot ajunge si la o autonomie de 30 de minute.

Pentru a te bucura de un confort sporit, greutatea aspiratorului de mana trebuie sa fie cat mai redusa. Aici insa trebuie sa gasiti o solutie de compromis, intrucat capacitatea de colectare a rezervorului, adica locul unde va fi aspirata mizeria, depinde de dimensiunile aspiratorului, implicit de greutatea lui. Un rezervor mai mare fara indoiala ca mareste dimensiunile si greutatea aspiratorului de mana, insa il veti goli mai rar. Aceasta capacitate de colectare poate ajunge si pana la 1 litru, insa parerea noastra ca 0.5 litri va sunt suficienti. Compartimentul pentru praf ideal este sa fie usor de golit si curatat, iar aparatul sa fie dotat cu accesoriile utile pentru suprafete diverse de curatat.

Pentru a beneficia de principalele beneficii ale aspiratorului de mana, mobilitatea si confortul, parerea noastra este ca cel mai indicat ar fi sa cumparati un model al carei greutate sa nu depaseasca 1,2 kg.

Lasă un răspuns