Green Business Index 2015

Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala are placerea de a va informa despre lansarea Green Business Index 2015, barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. Aflat la a patra editie in acest an, Green Business Index (GBI) este un proiect initiat de Asociatia Green Revolution, cu care avem un parteneriat strategic pentru promovarea economiei verzi in Romania.

Green Business Index reprezintaun prim pas catre recunoasterea publica a eforturilor depuse de companii in domeniul protectiei mediului, constituindu-se drept indicator al responsabilitatii fata de mediu in sectorul de afaceri romanesc. Instrumentul de evaluare al proiectului este bazat pe principii ale ISO 14031, care evidentiaza performanta de mediu.

Participarea la Green Business Index consta in completarea unui set de chestionare dezvoltat de experti de mediu seniori.

Astfel, sunt acoperite domeniile:

• Dezvoltare sustenabila;

• Impactul asupra mediului;

• Transport sustenabil;

• Utilizarea resurselor in cadrul companiei;

• Starea cladirilor;

• Achizitii verzi;

• Managementul deseurilor.

Inscrierea companiilor si completarea chestionarului se fac online pe website-ul www.gbindex.ro. Indiferent de dimensiunea economica sau sectorul de activitate, puteti completa, la alegere, chestionarele GBI 2013, iar pentru facilitarea procesului de completare, veti putea accesa ghidul de utilizare si veti beneficia de asistenta din partea echipei GBI.

Datele furnizate vor fi procesate si centralizate in perioada august – septembrie 2015, de catre echipa de experti de mediu Green Business Index. In urma analizei, toate companiile inscrise vor beneficia gratuit de un raport de evaluare a responsabilitatii fata de mediu. Cele mai bine clasate companii pe fiecare domeniu GBI, in functie de sectorul de activitate vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index 2015, cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului, care va fi organizata in luna noiembrie. Statisticile si analizele generate de expertii de mediu GBI vor fi publicate in Raportul Green Business Index 2015. Raportul Green Index Business va fi oferit tuturor companiilor participante, celor prezenti la gala de premiere, autoritatilor centrale si locale si mass-media. Green Business Index este un instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu. Echipa Green Business Index ofera asistenta specializata companiilor din Romania si ajuta la formarea personalului acestora pentru a se alinia normelor comunitare de responsabilitate sociala corporatista de protectie a mediului. Informatii privind produsele de consultanta dezvoltate in acest sens, pot fi accesate la adresa www.gbindex.ro/ produse de consultanta.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact: Dra Cristina Mihai, Sef Birou Relatii Publice Directia Reprezentare Camerala, tel. 021.319.01.00, fax: 021.319.01.56, email: drc@ccir.ro.

Lasă un răspuns