Intalnire economica romano – italiana

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a gazduit marti, 11.09. a.c o intalnire economica romano – italiana, eveniment prilejuit de vizita in tara noastra a unei delegatii din regiunea Parma conduse de Directorul Uniunii Provinciale a Oamenilor de Afaceri , domnul Cesare Azzali.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a gazduit marti, 11.09. a.c o intalnire economica romano italiana, eveniment prilejuit de vizita in tara noastra a unei delegatii din regiunea Parma conduse de Directorul Uniunii Provinciale a Oamenilor de Afaceri , domnul Cesare Azzali.
In deschidere, domnul Ionel Constantin, Secretarul General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a subliniat faptul ca relatiile comerciale italo-romane au traversat o faza lunga de expansiune, astfel incat tara noastra a devenit partener comercial de prim rang al Italiei. In prezent, in Romania activeaza 22.314 societati italiene, cu un total al investitiilor directe de 736 milioane euro.
Schimburile comerciale sunt deosebit de intense si echilibrate in ambele sensuri. Astfel Italia, ca prim client al Romaniei, a absorbit in 2006 produse romanesti in valoare de 4,64 miliarde euro (17,9% din totalul exporturilor române?ti); pe de alta parte, Romania a importat in cursul anului 2006 marfuri in valoare de aproximativ 6 miliarde de euro (14,6% din totalul importurilor). Acest trend ascendent continua si in 2007, Italia ramanand o piata de desfacere a produselor romanesti cu o pondere de 18,3% din totalul volumului de export al Romaniei ?i a doua pia?? de origine pentru m?rfurile aduse în România (dup? Germania), cu o pondere de 12,9% din totalul importurilor.

In cadrul intalnirii, domnul Cesare Azzali a prezentatat participantilor o scurta analiza asupra mediului de afaceri din regiunea Parma, accentuand faptul ca se doreste facilitarea realizarii de actiuni comune cu scopul de a promova si dezvolta schimburile comerciale si cooperarea economica intre cele doua tari. Suntem interesati sa avem legaturi cat mai stranse cu intreprinzatorii romani. Romania reprezinta un interlocutor care are o putere de cumparare din ce in ce mai mare, de aceea caracteristica principala a ofertelor noastre o reprezinta calitatea.

Unul dintre domeniile de interes investitional major il reprezinta sectorul agroalimentar.
Prezent la aceasta intalnire, domnul Franco Boni, Presedintele Institutiei de targuri din Parma, a mentionat ca vizita acestei delegatii in Romania a avut ca prim obiectiv identificarea niselor de cooperare si stimularea schimbului de informatii cu partenerii romani, in special in vederea crearii unor relatii mai directe pentru colaborarea in domeniul agroalimentar.Speram si avem dorinta si potentialul de a investi, de aceea cerem sprijinul dumneavoastra pentru a facilita aceste legaturi.

In final, reprezentantii CCIR au afirmat ca Romania reprezinta la momentul actual o piata de desfacere concurentiala pentru statele membre UE, de aceea ne dorim dezvoltarea de proiecte comune in toate zonele cu potential investitional. CCIR dispune de experienta si relatiile necesare pentru a oferi un sprijin competent si profesionist atat firmelor din Romania, cat si investitorilor straini interesati de oportunitatile de pe piata romaneasca.

Lasă un răspuns