Monsson Group a decis demontarea turbinelor eoliene din Romania

Din cauza schimbarii legislatiei cu privire la energiile regenerabile, Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene din România, a demontat turbinele dintr-un parc din judetul Constanta.
Din cauza schimbarii legislatiei cu privire la energiile regenerabile, Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene din România, a demontat turbinele dintr-un parc din judetul Constanta.

În urma reglementarilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani si a incertitudinii din piata de energie regenerabila, Monsson Group a decis împreuna cu partenerii din proiect demontarea turbinelor eoliene din CEE Târgusor de 27 MW (judetul Constanta).

"Din pacate, schimbarea majora a legislatiei energiilor regenerabile nu mai permite proiectului sa se mai încadreze în parametrii economici estimati initial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, a declarat, într-un comunicat oficial, Sebastian Enache, reprezentant al Monsson Group.

Compania, care este controlata de omul de afaceri Emanuel Muntmark, va pastra infrastructura parcului eolian si statia de transformare.

"Parcul eolian de la Târgusor are o capacitate totala de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodata pus în functiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investitiilor în domeniu”, a adaugat Sebastian Enache.

„Specific, în urma acestei decizii de la CEE Târgusor, Monsson Group va demonta turbinele eoliene, însa va pastra intacta infrastructura parcului eolian si statia de transformare, o decizie în legatura cu viitorul investitiei urmând sa fie luata în câteva luni. Parcul eolian de la Târgusor are o capacitate totala de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodata pus în functiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investitiilor în domeniu“, se mai arata în comunicatul oficial al Monsson Group.

Grupul a investit peste 200 de milioane de Euro in Romania, in parcuri energetice solare si eoliene.
Oficialii grupului au declarat ca proiectele si investitiile companiei vor fi reorientate spre alte tari din Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns