O hota telescopica, pentru o bucatarie bine aerisita

De obicei, atunci cand petrecem timp in bucatarie, diverse mirosuri sau temperaturi ne pot afecta propria stare de spirit sau peretii, iar in acest caz orientarea spre o hota este prioritara. Insa hota telescopica este o varianta moderna, care se remarca prin functie retractabila, lucru care face posibila montarea ei chiar si pe perete sau dulapuri cu diferite dimensiuni.

Dar pentru a ne asigura ca vom lua decizii intelepte si ca produsul nostru se bazeaza pe raportul calitate-pret corect, trebuie sa avem in vedere o serie de factori, care conteaza, lucrul acesta fiind decisiv si in pretul produsului. Cu cat mai multe functii cu atat mai bine, iar in acest inceput de an avem posibilitatea sa ne accesorizam bucataria cu un astfel de produs modern, datorita promotiilor existente.

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand achizitionam o hota telescopica?

Functia retractabila a acestui tip de hota este un atuu care o deosebeste de celalte modele cum ar fi cea incorporabila, insula sau decorativa. Dar sunt anumite caracteristici care fac de departe diferenta atat in selectia producatorului cat si a tipului de hota, iar acestea se refera la distantele avute fata de aragaz sau geam sau functiile hotei in sine.

Sa le luam pe rand si sa trecem in revista faptul ca o hota este recomandata sa aibe marimi apropiate cu aragazul sau putin mai mari, capabile sa absoarba aerul pe un spatiu ceva mai mare. Montajul unei astfel de hote trebuie sa fie facut la o distanta suficient de mare incat sa nu fie afectata de aragaz si suficient de mica incat sa poata absoarbi mirosurile si temperaturile emanate de acesta, iar in acest caz intre 60-80 centimetri este distanta ideala.

Dar trebuie sa ne raportam si la functii iar in acest caz cele mai importante tin de circulatia aerului, capacitatea de absorbtie, viteza de ventilatie, numarul de motoare, nivelul de zgomot si tipul de filtru. Ventilatia trebuie sa se faca adecvat, iar evacuarea aerului trebuie sa ne asiguram ca se produce prin conducte speciale,din materiale rezistente.

Capacitatea de absorbtie trebuie sa fie una mare de 200 mc/h pana la 400 mc/h , iar vitezele de ventilatie trebuie sa fie in cel putin 2-3 trepte . Si la nivelul de zgomot trebuie sa avem grija sa nu se depaseasca valoarea de 60 dB, perfecta pentru o sedere placuta.

Iar in final va recomandam sa va atintiti privirea la tipul de filtru avut de hota, iar cele sintetice sunt de departe o solutie viabila fata de cele metalice, fiind posibila spalarea lor.

Acestea sunt aspecte care fac diferenta si va invitam sa reflectati si sa luati cele mai bune alegeri pentru bucataria dumneavoastra!

Lasă un răspuns