Perspective de colaborari intre ROMEXPO si VERONAFIERE

Relatiile dintre ROMEXPO si VERONAFIERE – unul dintre cei mai importanti organizatori de targuri din Nordul Italiei – au asigurate toate premisele pentru a intra intr-o noua etapa. Conducerea VERONAFIERE a avut in 25 ianuarie 2008 o intalnire cu conducerea ROMEXPO si cu Domnul George Cojocaru, Presedinte – Director General in cadrul careia s-au stabilit reperele pentru initierea si dezvoltarea colaborarii bilaterale economice pe termen lung.

Relatiile dintre ROMEXPO si VERONAFIERE – unul dintre cei mai importanti organizatori de targuri din Nordul Italiei – au asigurate toate premisele pentru a intra intr-o noua etapa. Conducerea VERONAFIERE a avut in 25 ianuarie 2008 o intalnire cu conducerea ROMEXPO si cu Domnul George Cojocaru, Presedinte – Director General in cadrul careia s-au stabilit reperele pentru initierea si dezvoltarea colaborarii bilaterale economice pe termen lung.

In acest sens, conducerea VERONAFIERE – reprezentata de Massimiliano Tranfo si Giovanni Colombo, si secretar general EURASCO – a propus o noua colaborare intre cei doi organizatori de targuri axata pe doua directii: tehnologii alimentare si energii regenerabile. In continuare, a avut loc o prezentare a manifestarilor expozitionale intre care cele doua companii ar putea colabora. Astfel, la Verona se organizeaza trei expozitii superspecializate in tehnologiile alimentare: SIABEE – in domeniul brutariei si panificatiei, EUROCARNE – in domeniul produselor din carne si peste si ENOLITECH – in domeniul uleiurilor alimentare si al vinului. In calendarul expozitional al ROMEXPO, corespondentele acestora sunt INDAGRA FOOD (din 2008 INDAGRA abordeaza 2 componente: INDAGRA FOOD – produse si echipamente din industria alimentara, care se va desfasura intre 04-08 iunie 2008 si INDAGRA FARM – produse si echipamente din domeniul agriculturii si zootehniei, care va avea loc intre 05-09 noiembrie 2008) si EXPO DRINK. Cat priveste tehnologiile regenerabile, Verona organizeaza manifestarile PROJETTO FUOCO, SOLAREXPO si GREENBUILDING, care si-ar putea gasi corespondente in diversele tematici ale manifestarilor expozitionale din Bucuresti ROMENVIROTEC-SEP, ROMTHERM si EXPO RENEW ENERGY.

"Consideram ca Romania a devenit o piata foarte interesanta si am ales sa colaboram cu ROMEXPO, in primul rand pentru ca se afla in aceasta zona, iar dupa studiile noastre, piata din Sud-Estul Europei ofera foarte multe oportunitati. Un argument in plus il constituie faptul ca ROMEXPO este un organizator de targuri serios, cu o dimensiune si pozitionare pe piata importanta, cu o infrastructura moderna, cu un personal bine pregatit si cu un program expozitional foarte bogat. Din toate aceste puncte de vedere, ROMEXPO se aseamana cu VERONAFIERE, asa ca avem toate motivele pentru a demara o colaborare pe termen lung. Noi venim cu tehnologia organizarii, cu brandul si cu expozantii nostri, iar ROMEXPO cu spatiul expozitional, cu profesionalismul lor recunoscut in plan european, dar si cu expozantii sai si potentialul pietei romanesti.", a spus Massimiliano Tranfo, dezvoltare VERONAFIERE.

"In calitate de secretar general EURASCO, o organizatie non-profit, infiintata in anul 1972, am fost bucuros sa pot vota, in cursul anului trecut, pentru admiterea ROMEXPO in randul celor mai importanti organizatori europeni de targuri de agricultura, datorita organizarii manifestarii expozitionale INDAGRA. Am si vizitat expozitia si am fost foarte incantat de ceea ce am vazut, atat ca servicii, cat si ca expozanti. Desigur, il cunosc si pe Domnul George Cojocaru in calitatea sa de membru al Comitetului Director al Asociatiei Globale a Organizatorilor de Targuri si Expozitii si vicepresedinte pentru Europa si am decis sa facem pasul catre un parteneriat cu ROMEXPO si datorita seriozitatii Domniei sale.", a declarat Giovanni Colombo.

La finalul discutiilor, s-a convenit ca la urmatoarea intalnire – care se va desfasura la inceputul lunii februarie la Verona, cu ocazia Fieragricola,  cea mai mare manifestare expozitionala in domeniul tehnologiilor agroalimentare – delegatiile celor doua societati sa demareze negocierile asupra unui proiect concret de realizare a unui parteneriat de tip joint ventures. Acest tip de parteneriat se doreste a fi realizat si pentru o expozitie consacrata energiei neconventionale. Se cunoaste ca la nivelul comunitatii europene exista un proiect care vizeaza anul 2020 ca an in care sa se reuseasca ca energiile neconventionale sa asigure circa 20% din necesar.

"Propunerile reprezentantilor de la VERONAFIERE sunt deosebit de interesante. Sunt convins ca proiectul propus de partea italiana va putea fi armonizat cu perspectivele de dezvoltare ale manifestarilor expozitionale si de dezvoltare a infrastructurii ROMEXPO si ca, astfel, relatiile romano-italiene pe domeniul organizarii targurilor si expozitiilor vor intra intr-o noua etapa. VERONAFIERE doreste un parteneriat strategic cu ROMEXPO, unul serios si pe termen lung si care sa incurajeze substantial mediul de afaceri din cele doua tari.", a declarat George Cojocaru, Presedinte – Director General ROMEXPO.

VERONAFIERE este unul dintre cei mai importanti organizatori de targuri si expozitii din Nordul Italiei, care dispune de un complex expozitional de 300.000 de metri patrati, din care 125.000 de metri patrati interior, fiind al treilea mare organizator de targuri din Italia, dupa Milano si Bologna. La VERONAFIERE se organizeaza 30 de targuri, cu tematici foarte diverse, de la industria agroalimentara, la constructii, mobila si design interior, energii regenerabile si timp liber. Cifra de afaceri a VERONAFIERE se ridica la 70 de milioane de euro. In 2007, la targurile din Verona au participat 14.000 de expozanti, care au ocupat o suprafata neta de 600.000 de metri patrati. Targurile VERONAFIERE au fost vizitate anul trecut de circa 1,1 milioane de vizitatori, din care aproximativ 12% au fost straini.

Lasă un răspuns