Programe finantate de stat pentru cei care activeaza in zona medicala de terapie

Nu stiu daca stiti dar Guvernul Romaniei pune la dispozitie in acest an sase programe de finantare. Vorbim de pachete de masuri care ofera fonduri nerambursabile pentru activitati medicale potrivit codurilor CAEN inregistrate la Registrul Comertului.

Printre multe activitati si meserii, in acest proiect de lege se incadreaza si persoanele care ofera servicii de tip masaj terapeutic la domiciliu si vor sa isi deschida un cabinet.

Cabinetele care vor fi constituite, pot fi plasate atat in spatiul urban cat si in spatiul rural. Important este ca firma care depune proiectul sa detina coduri CAEN valabile inregistrate la Registrul Comertului. Doar asa vor putea solicita o finantare de 100%, fara contributie personala sau imprumuturi bancare.

 

Activitatile de sanatate care sunt incadrate in acest proiect au o paleta larga de meserii si subcategorii aferente. Pentru a solicita o astfel de finantare nerambursabila, persoanele cosiderate eligibile vor fi doar cele care sunt inregistrate la Oficiul Registrului Comertului, cu statut minim de persoana fizica autorizata sau intreprindere familiala. Daca ai o firma si vrei sa declini domeniul de activitate, trebuie sa validezi intai codurile CAEN care fac obiectul proiectului si sa detii specializarile reglementate de aplicatia pe care vrei sa o depui.

Daca esti interesat de activitati precum masajul la birou, masaj de relaxare terapeutic, masaj si activitati de kinetoterapie, masaj anticelulitic cu ventuze sau alte servicii de tratament si preventie, atunci esti eligibil sa depui un dosar in care sa soliciti finantare nerambursabila.

Concret, codul CAEN eligibl pentru depunere proiect si solicitare fonduri nerambursabile este ,,8690 – Alte activitati referitoare la sanatatea umana”

Potrivit nomenclatorului, aceasta clasa include activitati referitoare la sanatatea umana ce nu sunt efectuate in spitale sau de catre medici sau dentisti cum sunt cele oferite de fizioterapeuti in domeniul hidroterapiei, masajului medical, homeopatiei, tratamentelor anticelulitice.

Tot in aceasta zona intra si alte tipuri de tratamente legate de zona de masaj terapeutic. O astfel de activitate este recomandata in special persoanelor care lucreaza la birou pentru ca se poate efectua chiar in timpul unei pauze.

Masajul pe scaun la locul de munca nu necesita existenta unui spatiu special dedicat ci poate fi executat oriunde, chiar si direct la biroul angajatului.Despre perioada de depunere a dosarelor si alte informatii utile gasiti pe site-ul Registrul Comertului.

Lasă un răspuns