Programul Operational pe Sectorul Transporturi va fi adoptat pana la 15 iunie

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a participat in data de 29 mai 2007, la Bruxelles, la intalnirea pentru politica regionala cu comisarul Danuta Hubner.
Reuniunea de la Bruxelles s-a concentrat in principal asupra unor aspecte precum politica de dezvoltare a sectorului transporturi in Romania si perspectivele de finantare a sectorului transporturi din Instrumente Structurale.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a participat in data de 29 mai 2007, la Bruxelles, la intalnirea pentru politica regionala cu comisarul Danuta Hubner.
Reuniunea de la Bruxelles s-a concentrat in principal asupra unor aspecte precum politica de dezvoltare a sectorului transporturi in Romania si perspectivele de finantare a sectorului transporturi din Instrumente Structurale.Discutiile au fost axate pe prezentarea strategiilor de dezvoltare a sectorului transporturi din Romania, care se refera in principal la alinierea sistemului national de transport feroviar la sistemul European, reabilitarea liniilor de cale ferata, modernizarea statiilor de cale ferata; alinierea sistemului national de transport rutier la sistemul European; alinierea sistemului national de transport pe Dunare la sistemul european; alinierea sistemului national de transport maritim la sistemul european; dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare; modernizarea si imbunatatirea serviciilor, sigurantei si securitatii transporturilor; stimularea, incurajarea, consolidarea si liberalizarea pietei interne de transport in sistemul concurential; crearea conditiilor favorabile pentru rentabilizarea activitatii in transporturi; restructurarea in domeniul transporturilor.
A fost abordat stadiul negocierilor dintre Comisia Europeana si reprezentantii Ministerului Transporturilor asupra ultimei versiuni din data de 2 aprilie 2007 a Programului Operational Sectorial de Transport 2007-2013, in vederea clarificarii diferitelor aspecte semnalate in legatura cu Programul Operational Sectorial de Transport 2007-2013, astfel incat acesta sa poata fi finalizat si aprobat de catre Comisia Europeana in cel mai scurt timp.
Programul Operational pe Sectorul Transporturi va fi adoptat, cel mai probabil, pana la data de 15 iunie, dupa ce Romania va finaliza Cadrul National Strategic de Referinta, care contine toate programele operationale care vor beneficia de sumele alocate pe diverse sectoare de catre Uniunea Europeana, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
"Dupa ce va fi adoptat acest cadru, care contine si POS-urile, va fi adoptat si POST, cel mai probabil pana la data de 15 iunie", a spus Ludovic Orban.
Oficialul a spus ca Romania a fost nevoita sa refaca Cadrul Strategic deoarece s-au inregistrat intarzieri pe trei sectoare – mediu, dezvoltare regionala si transporturi.
Romania va primi pentru transporturi, prin intermediul POST, peste cinci miliarde euro pana in 2013, circa un miliard de euro reprezentand cofinantarea asigurata de Romania.
Sursa: CCIB.RO

Lasă un răspuns