Topului Firmelor din Sectorul 6

Joi, 22 noiembrie 2007, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sector 6 a organizat premierea celor mai performante firme inregistrate pe teritoriul acestui sector. Topul firmelor din Sectorul 6 este veteranul topurilor firmelor din sectoarele Capitalei, aflandu-se acum la cea de a XI-a editie. Dintr-un numar total de 14.400 firme considerate eligibile, s-au clasat 640 de societati comerciale.

Joi, 22 noiembrie 2007, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in colaborare cu Primaria Sector 6 a organizat premierea celor mai performante firme inregistrate pe teritoriul acestui sector. Topul firmelor din Sectorul 6 este veteranul topurilor firmelor din sectoarele Capitalei, aflandu-se acum la cea de a XI-a editie. Dintr-un numar total de 14.400 firme considerate eligibile, s-au clasat 640 de societati comerciale.
Pentru a se asigura o apreciere unitara a performantei economice in cadrul topurilor organizate de CCIB, ca si de camerele teritoriale din intreaga tara, au fost respectate aceleasi criterii de departajare. Astfel, firmele au fost clasificate in sase mari domenii de activitate, respectiv: cercetare-dezvoltare si high tech, industrie, agricultura, pescuit si piscicultura, constructii, servicii, comert, export si turism. In functie de dimensiune, firmele au fost incadrate in 5 categorii, adica: microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii, intreprinderi mari, intreprinderi foarte mari.
Ca si la celelalte topuri organizate de CCIB, in colaborare cu primariile de sector, au fost utilizate criterii strict economice, precum cifra de afaceri sau rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat etc., criterii de mare importanta pentru cresterea gradului de competitivitate, efortul propriu de dezvoltare, implementarea unui sistem propriu de conducere si asigurare a calitatii, obtinerea de certificate de conformitate a produselor.
Luand cuvantul in deschiderea festivitatilor de premiere, Marcel Diaconu, presedintele Comitetului pentru Competitivitate din cadrul Camerei, a remarcat buna conlucrare intre CCIB si Primaria Sector 6, concretizata, printre altele, prin deschiderea unui Centru de Asistenta pentru Intreprinzatori, care vine in sprijinul celor din urma, in special al IMM-urilor, scutindu-i pe oamenii de afaceri sa se mai deplaseze pana la sediul Camerei sau al Biroului de Asistenta pentru Societati Comerciale, cand doresc sa isi infiinteze o firma sau sa opereze mentiuni referitoare la o societate deja existenta, o solutie eficienta in combaterea birocratiei.
"CCIB si Primaria Sector 6 mai colaboreaza si in identificarea directiilor de actiune pentru imbunatatirea mediului de afaceri si a conditiilor de viata ale cetatenilor, prin promovarea unor proiecte vizand, mai ales, imbunatatirea infrastructurii de pe raza sectorului", a mai subliniat Marcel Diaconu. "Referitor la Top, as dori sa remarc promovarea, prin intermediul unor bonificari la punctaj, unei conceptiii manageriale moderna, eficienta si flexibila. Astfel, au fost promovate exclusiv firmele care respecta principiile eticii in afaceri, din Top fiind eliminati din start operatorii economici care au datorii la bugetul de stat, care au creat incidente comerciale sau au comis fapte grave de notorietate publica".
In aceeasi ordine de idei a conlucrarii dintre CCIB si Primaria Sectorului 6, dar si a implicarii Camerei Capitalei, in rezolvarea problemelor societatii municipiului nostru, in ziua Topului Firmelor din Sectorul 6, CCIB a distribuit prin intermediul serviciilor Primariei, alimente persoanelor defavorizate din sector.
Adresandu-se asistentei, primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a precizat ca pentru domnia sa, prezenta la aceasta festivitate de premiere are si o latura sentimentala, prin posibilitatea de a se reintalni cu prieteni si colaboratori, oameni cu care au fost posibile infaptuirile din aceasta zona administrativa a Bucurestiului: "Topul realizat de CCIB, la care asistam astazi, certifica valoarea unor firme si da garantia ca administratia locala se poate baza pe o piata solida si stabila. Am dovedit ca vrem sa avem o colaborare buna intre primarie si societatile comerciale de pe raza sectorului. Am incercat sa va oferim tot ceea ce tine de noi si  sa va ajutam  astfel in munca dvs. de zi cu zi. Poate  ca n-am reusit pretutindeni, poate au existat si scapari, au fost si momente grele prin care am trecut si pentru toate acestea imi cer scuze in numele intregului colectiv pe care il conduc. Acum este zi de sarbatoare, pentru unii moment de bilant, ca atare merita sa ne bucuram de ceea ce am reusit sa facem si sa ne propunem noi tinte de atins pentru anul care va veni. Va asigur de toata disponibilitatea mea si va urez noi succese in activitatea pe care o desfasurati".
Premiile au fost inmanate de Marcel Diaconu si Cristian Poteras care, dincolo de cuvenitele felicitari, au tinut sa atraga atentia celor care si-au ridicat trofeul ca ei reprezinta elita societatilor comerciale cu care Romania a intrat in Uniunea Europeana si care au fost departajati in functie de criterii acceptate pe plan european.

Lasă un răspuns